Har ditt företag råd att inte ha ett företagsgym?

Mindre sjukskrivningar och ett friskare företag med högre produktivitet är någonting som alla företag eftersträvar.

Träna för att orka

Trots fördelarna för de anställda så är det många som struntar i friskvårdsbidraget, skriver SvD. Hela 47 % svarade ”Nej” på frågan om de utnyttjar sitt friskvårdsbidrag. Främst är det männen som struntar i det; 47 % mot 28 % av kvinnorna. 

De främsta anledningarna för att utnyttja friskvårdsbidraget var att personerna saknar motivation, inte vet vad det ska användas till eller inte hinner. I vår stressade vardag så är tid det dyrbaraste vi har och många väljer bort träning för att prioritera familj och privatliv.

Ett effektivt sätt att komma runt problematiken och att faktiskt få sina medarbetare i rörelse är att erbjuda träningsmöjligheter på ett företagsgym från Sportsmaster.

Det trollar bort anledningen; ”jag hinner inte”. En av de vanligaste anledningarna till varför människor inte är fysiskt aktiva idag är att de anser att de inte har tid. Med ett företagsgym från Sportsmaster stöttar och uppmuntrar du medarbetare att inkludera fysisk aktivitet i vardagen.

7 snabba anledningar till varför företaget skall investera i ett företagsgym från Sportsmaster:

  • Individer som är fysiskt aktiva kan bemästra stressande situationer bättre och får också mindre stresspåslag i kroppen.
  • Dina medarbetare blir bättre och snabbare på att lära sig saker. En stor svensk studie fann tydliga samband mellan individers inlärningsförmåga och aerob kapacitet (kondition).
  • Dina medarbetare får behålla sin kunskap lättare då deras minne förbättras. Forskningen har visat att nybildning av viktiga celler i hjärnans minnescentrum (Hipppo campus) stimuleras av träning.
  • Fysisk aktivitetsnivå och ökad självkänsla hör ihop! Vem vill inte ha en medarbetare som tror på sig själv?
  • Individer som är regelbundet fysiskt aktiva minskar risken för att drabbas av depressioner, ångestsyndrom samt till viss del stressrelaterad psykisk ohälsa.
  • Dina medarbetare kommer sova bättre! Vem vill inte möta en utvilad kollega på morgonen?
  • Vill du bli attraktiv som arbetsgivare? En av de främsta anledningarna till varför man väljer sin arbetsplats som nyexaminerad visade sig nyligen vara ”Balans i livet och möjlighet att kunna träna på lunchen”.

När du köper ett företagsgym ifrån Nordic Sportsmaster så får du ett gym i toppklass, speciellt utrustat efter era önskemål och förutsättningar. Vi har lång erfarenhet av att utrusta företag i många olika branscher, från Polisen och Försvaret till bostadsrättföretag och kontorshotell.

Som en del av Fitness Brands Nordic är Sportsmaster den ledande leverantören av kvalitetsprodukter inom fitness, träning och hälsa. Koncernen levererar utrustning till flera av de stora gymkedjorna, bl.a. Friskis & Svettis och SATS. Nordic Sportsmaster inriktar sig på skräddarsydda lösningar för företag inom SMB segmentet med utrustning av hög kvalitet till ett lågt pris, optimalt för företagsgym och bostadsrättsföreningar.

Som kund har du tillgång till hela Fitness Brands serviceorganisation och logistiknätverk för att försäkra dig om att ditt företagsgym blir levererat på rätt sätt och att det håller över tid med rätt service. En god investering för företagets personal och företaget i sig!